Шевченкіана Василя Семенюка

n604-2 n604-1

n604-3

n604-4

n604-5

Вчора, 10 березня, у день 160 – річчя з дня смерті Великого Кобзаря, у приміщенні музею Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття виставки «МІЙ ШЕВЧЕНКО» Василя СЕМЕНЮКА, члена Національної спілки художників України, Заслуженого діяча мистецтв України, народного художника України.
Митець працює в галузі живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва та є автором численних живописних композицій як до власних творів, так і за мотивами творів українських письменників та поетів. Та найбільше ілюстрацій митець створив до поем Шевченка.
У циклі живописно-графічних творів художника про Великого Кобзаря «МІЙ ШЕВЧЕНКО», виконаного у формі мозаїки, переважають жовті, червоні, сині та зелені барви.
Цикл створений у притаманному лише авторові стилі з напрацьованою унікальною технікою, аналогії якої нема ні в Україні, ані у світі.
Усієї техніки створення картин художник не розкриває. Наголошує, що надихає його у творчості саме Тарас Шевченко, з ним пов’язано багато чого у житті.
Шевченку автор присвятив цілий цикл картин (понад 1000 робіт), навіть уклав «Кобзаря» з авторськими ілюстраціями.
Виставку урочисто відкрив перший заступник генерального директора Шевченківського національного заповідника Ігор ЛІХОВИЙ.
Присутніми на відкритті виставки були перший заступник голови обласної ради Роман СУЩЕНКО, митрополит Черкаський та Чигиринський ІОАН, народний депутат України п’яти скликань Іван ЗАЄЦЬ.
В.о.генерального директора Валентина КОВАЛЕНКО щиросердно від себе та колективу Заповідника привітала художника з відкриттям виставки та подякувала за величезну колекцію творів про Шевченка.
Зі слів пані Валентини, картини Василя Семенюка – це ніби мозаїка української душі, в якій кожну «мозаїчинку» треба розкодовувати.
n604-6 n604-7
Share |

Оцінка користувачів

Оцінити статтю


Останні статті

Пам’яті Василя Кричевського

Додано: 15.11.2021, 17:55

18 червня 1939 року було відкрито музей Тараса Шевченка Далі ...

30-й День Незалежності України

Додано: 19.08.2021, 21:22

Прес-анонс заходів на Тарасовій горі Далі ...

30-річчя відновлення Тарасової світлиці

Додано: 6.08.2021, 15:38

Як підсумок святкування у конференц-залі музею Тараса Шевченка відбулося урочисте засідання Далі ...
При використанні матеріалів сайту, наявність гіперпосилання обов`язкова